26 Haziran 2014 Perşembe

The Balm Instain Allık, Nyx Lipliner

Merhabalar bugün ikisinin birbiriyle uyumunun şahane olduğunu düşündüğüm iki ürün paylaşacağim sizinle. Biri dudak kalemi diğeri allık. Kalemi allıktan önce aldım Gratisi dolaşırken uyup uymayacaklarını düşündüm ve çok uyumlu oldular. Swatchlarında farklı dursalarda yanak ve dudakta farkları anlaşılmıyor.


Nyx kalemi douglastan 8 tl ye aldım Swiss Dot allığı Gratisten 33.50tl ye aldım. Kalem daha pembemsi kalıyorum ama swiss dot tupturuncu. Hafifte olsa tozutuyor ama önemsenmeyecek kadar ufak, pigmentasyonuna diyecek laf yok harika renk veriyor o yüzden dikkatli kullanmak gerek pinstripela bu tehlikeli renkler elinin ayarını kaçırınca komik durabiliyor. Fırçayı bastırmadan ufak ufak deydiriyoruz fazlalığı atıp öyle uyguluyoruz. Bu tip yoğun pigmentli allıkları seyrek kıllı fırçalarla uygularsak daha iyi sonuç elde ederiz. Rt blush brush bunun için çok uygun.


Ambalajı her zaman ki gibi çok şeker :)

Nyx liplinera gelecek olursak; yumuşak ve kolay sürümlü. Dudağa peeling yapıpta uygulanmalı (1 tatlı kaşıği bal 1 çay kaşığı şeker) aksi takdirde dudağin kusurlarını ortaya çıkarıyor.



11 Haziran 2014 Çarşamba

Avon Matte Rose, Optimistic Orchid

Merhabalar. Havalar artık mevsim normallerine dönünce yaza en çok yakıştırdığım rujlardan bahsetmek istedim. Biri mat diğeriyse gayet parlak.



Optimistic orchid'in pigmentasyonu az. Kolay renk vermiyor, bir kaç kez üzerinden geçmek gerekiyor. Dudağımdan sildiğimde verdiği nem hala kalıyor. Rengine bayıldım.



Matte rose ismindende anlaşılacağı gibi mat bir ruj. Golden Rose'un Matte Velvet serisi kadar olmasada mat. Güzel nem veriyor, dudağın kusurlarını ortaya çıkarmıyor. Fotoğraflarda parlaklığı belli. Pütür pütür yapmıyor bir kaç saat sonra ama bu mu Golden Rose mu diye sorsanız matlığından dolayı Golden Rose derdim.


Tavsiye edebileceğiniz mat ruj var mı?

10 Haziran 2014 Salı

L'OREAL Lumi Magique Fondöten ve Flormar Passionate Dots Pudra

Haftanın 2. gününden günaydınlar efendim. Şu sıralar sınavlarım yaklaştığı için bir hayli yoğunum fakat bloğumu yeterince ihmal ettiğimi düşünüyorum. Beni yazmaktan hiçbir şey alıkoyamaz. Bugün yine tüm bloggerların hakkında yazdığı Loreal'in Lumi Magique fondötenini tanıtacağım.


Hakkında hiç yazı okumadan gidip aldım normalde bir şey almadan önce baya bir araştırma yapar öyle alırdım fakat ne hikmetse bunu araştırmayı unuttum ya da bir anda karşıma indirimli denk geldi şıp diye alıverdim. Almaz olaydım. Ne yapısını beğendim ne rengi baya uydu. Öncelikle sarı alt tonlu olan cildime bu renk hiç uymadı çünkü bu renk Rose Porcelain. Azdan orataya doğru bir kapatılığı var.




 Karma olan cildime de yağlı yapısı hiç uymadı. Gördüğünüz gibi kolumun kuru yapısında bile parlıyor. Hep pişmanlık. Kuru ciltler çok sevecektir fakat benim hayatımın fondöteni kesinlikle bu değil. İndirimden alsam nolucak kullanamadıktan sonra. Ne yapacağım hiç bilmiyorum. Şu sıralar zaten sadece bb krem kullanıyorum ama bunuda bitirmem gerek. Artık sarı alt tonlu bir fondötenle karıştırıp bir şekilde tüketeceğim bunu. 




Fakat yağlı yapısını Flormar Passionate Dots Pudra  ile matlaştırıyorum ve sabitliyorum fakat benim cildimde özellikle burnumun üzerinde 4-5 saat sonra kusma yaptı. Kalıcılığı orta seviyede trasparan pudrayla sabitlemese bırakın akşamı, öğlene kadar bile zor dayanacak.

9 Haziran 2014 Pazartesi

Mary Lou Manizer

Merhabalar. Haftanın ilk gününden günaydın. Bugün sizlere ilk The Balm ürünüm olan Mary Lou Manizer'i tanıtacağım. Evet artık her blogger bunun hakkında bir şeyler yazıp çizdi fakat bu benim yazmama engel değil.  


Ürünün flaşlı ve flaşsız çektim içindeki renkgarenk pırıltılarıda görebilin diye. Swatchları da flaşlı ve flaşsız. En sevdiğim aydınlatıcı ünvanına sahip kendileri çünkü gerek ambalajı gerekse verdiği ışıltıya hayran kaldım. Kremsi bir rengi var çok esmer olanlar hariç bence herkese yakışıcak renkte.


Tozutmuyor, kadifemsi bir yapısı var ve pigmentasyonu oldukça başarılı. Ben bunu toz ürünleri harika dağıttığına inandığım RT'nin stippling brush'yla uyguluyorum. Kaş altına, göz pınarına, alnımın ortasına,(her ne kadar yağlı olsada) burnumun üzerine (ince bir çizgi şeklinde) elmacık kemiklerime, dudağımın üzerine canım istersede çeneme. 

Ürün 8.5 g zaten çok az miktarda kullandığımıza düşünecek olursak bu ürün insana baya yetiyor. 1 aydır benimle, anneler günü indiriminden almıştım 30 lira bişeydi yanlış hatırlamıyorsam. Aynası nedense diğer ürünlerimin aynalarından daha mı net gösteriyor ne.





Ambalajı çekmeyi unutmuşum fakat artık herkes biliyor. Şu aralar gözüm kız kardeşi Cindy'de. Ay takıldım ben birinee sana değil kardeşine :)


7 Haziran 2014 Cumartesi

Nouba Touch Concealer

Merhabalaaaar. Uzun bir aradan sonra yeniden yazıyorum. Bu kadar uzun ara vermemin sebebiniyse hemen açıklıyorum; fotoğraf makinemi düşürüp kırmam. Onun servisten gelmesini bekledim. Bir ygs bir makinemin kırılması derken çok fazla ara verdim.

Gelelim gelelim nouba'nın, bu renk size uyar diye kakaladıkları en açık tonu (5) uymasada yapısını çok beğendiğim bir kapatıcı. Göz çevremin cilt tonumdan bir kaç ton açık olmasını seviyorum e zaten üzerinden bir kez de fondötenle geçince hiç sıkıntı kalmıyor. Yanlış hatırlamıyorsam 48 tlden 27 tlye almıştım.


Yoğun kıvamıyla çizgilere dolmadan transparan pudrayla sabitlenmesi gerekiyor (yani en azından bende öyle) yoksa çizgileri daha derin gösteriyor. (Hemen alttaki fotoğraf) Sanırım su bazlı değil yağ bağlı çünkü yapısı baya yağlı geldi bana. Doğru rengi tutturabilseydim daha iyi sonuç alırdım belki ama fondötenle falan idare ediyorum. 

Fırçayla değil daha çok parmakla alınacak kıvamda. Zaten fırçayla yeterince homojen dağılmıyor. Parmakla hafif tampon hareketleriyle uyguluyorum ve fırçayla uygulamamdan daha iyi sonuç elde ediyorum.



Siz hangi kapatıcıyı kullanıyorsunuz? Yapısı bu kadar yoğun olmayan bir concealera ihtiyacım var.